Kommande Film Ticket To Paradise 4/10 19:00

Kommande film Bränn Alla Mina Brev 18/10 19:00

Ordförande har ordet

16 november

Det är mycket nu . . .

Responsen från vår publik har varit fantastiskt, det är det enda ord jag kommer på.

Mer än fullsatt på premiärfilmen "Hasse&Tage - En kärlekshistoria" var en start jag alltid ska komma ihåg, lite färre på de följande filmerna men fullt acceptabelt

i det stora hela. Nu är det med viss spänning vi väntar på den allra senaste StarWars-filmen som kommer att ha världspremiär 18 december, även här på Ellös

och Disneyfilmen "Frost II" som har världspremiär på juldagen men som visas den kläm- och fredagen den 27/12 kl 15oo -

- en given julklapp för alla mor- och farföräldrar . . .

De som ev följer EllösParkens görande och låtande märker kanske att det är mycket på gång.

Fiberinstallationen (IP Only) håller på att installeras till stor arbetsbesparande effekt rörande bion, filmernas nedladdning

nycklarna att låsa upp filmer osv. Den interna fiber-och kabeldragningen är klar och vi väntar bara på det "gröna ljuset" på den inre lådan.

Under hösten har en ny programidé sjösatts: "Onsdagsfoajéer" - ett lättsamt program där musik ena gången varvas med föredrag vid nästa tillfälle.

Ingen hundraprocentig succé men väl värd att pröva under vinter-vårsäsongen ochså. Musiker från närområdet varvas med föredrag och teater i form

av Orust Teatersällskap, vilka vi är mycket glada att de avslutar sin turne över ön just i EllösParken.

Program kommer lite senare men boka gärna in onsdagar varannan vecka med början 22 januari.

Andra viktiga, men inte lika påtagliga nyheter är låsbyte, larmfunktioner som uppdaterats, ja Ni förstår att det händer en del . . .

Hej på Er alla ! ! !

Nu händer det jättemycket i parken ! ! !

Oktober 2019 blir en startmånad för många nya aktiviteter.

Vårt mål är att ha filmvisning var fjortonde dag fram till början av december för att trimma in organisationen/redovisning osv.

Vi är volontärer och pionjärer då ingen har visat digital biofilm på Orust tidigare.

Samtal förs bl a med Stenungsunds filmstudios, för att ta del deras mångåriga erfarenheter att driva filmklubb med kvalitetsfilm.

BIOPREMIÄR filmen "Hasse& Tage, en kärlekshistoria" den 8 oktober kl 19oo, pris 100kr och dagen efter, den 9 oktober, blir det

"Live på Bio"-PREMIÄR med en förinspelad konsert med Metallica och San Franciscos symfoniorkester, pris 150kr.

Alla biljetter kan förbokas på Nortic.se => Ellös

Varannan onsdag har vi "Onsdagsfoajéer" - detta är ett lättsamt, men förhoppningsvis intressant, program bestående av musik och föreläsningar, pris 50kr, fika finns.

Exempel på de kvarvarande är: 2/10 kl 19oo kommer Karin Högberg som pratar om mat från Mollösund och den bok hon skrivit i ämnet.

Därefter kommer representanter från Föreningen Allmogebåtar - Lars Lejon och Kjell Fjellsson - och visar bilder från föreningens verksamhet på Bassholmen.

Orustkören "Hör & Häpna" avslutar höstens program den 30/10 kl 19oo i A-salen, pris 100kr - fika finns som vanligt.

Vi kan också sammanfatta sommarens satsning med ställplatser för husbilar och vi har haft över 225 besökande bilar. Detta är vi mycket nöjda med då ingen egentlig marknadsföring gjorts.

Lite sämre uppslutning har det varit på allsångskvällarna men vi lär oss och få se möjligheterna under sommaren 2020.

Hej igen ! ! ! 13 juni 2019

Igår hade föreningen fortsättning på den avbrutna föreningstämman.

Orsaken till avbrottet var att revisorerna hade (med all rätt) svårt att skilja på drift och investeringar i bokföringen under det hektiska verksamhetsåret 2018. Bokföringen gjordes om i grunden och allt placerades på rätt plats, med tillskapade resultatenheter så vi kan följa inkomster och utgifter över tid. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet och en delvis ny styrelse kunde väljas. Föreningen välkomnar Ingrid Nyström och Kerstin Gadde på ordinarie platser och Emma Kajbic som ersättare. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Er. Samtidigt vill jag framföra föreningens varmaste TACK till Sten-Åke Olsson och Thomas Asker. Deras insatser kan inte med några korta ord beskrivas här - EllösParken Tackar och är Er evigt tacksam för Era insatser framför allt under det gånga året.

Glädjande kunde jag också berätta att utbetalningarna för Leader-projektet: 'I afton: Dans i EllösParken' börjar komma in - detta innebär att redovisningen är godkänd och vi kan återbetala lånet vi tog för att betala löpande fakturor.

Kvällen den 7/6 bjöd på en nostalgitripp av The Mule Skinner Band (orginal-Streaplers). Det fanns plats för några fler besökare men i stort är vi nöjda. Den efterföljande dansen med Apollo på dansbanan lockade också tll svängom trots den lite kyliga kvällen.

Nästa evenemang är torsdagen den 27 juni och är den första av sju allsångskvällar under sommaren. Vi planerar för utekvällar om vädret tillåter men har givetvis en plan B (vi flyttar inomhus) om regn o blåst ställer till det.

Därefter blir det redan fredag 28 och lördag 29 en musikfestival med över tio band, ett flertal lokala.

Som en del av Er kanske uppmärksammat så har vi även skapat 12 ställplatser för husbilar inne i parkområdet. Vi var lite nyfikna på om någon skulle hitta dem men oron börjar släppa något och vi har redan (efter ca två veckor) haft ca 25 besökare och ser framtiden an med tillförsikt.

Detta var en liten sammanfattning av vad som händer och sker i EllösParken just nu.

HareBraHälsar

Åke Knutsson

Hej på Er alla EllösParkens vänner och följare ! ! ! 2019-05-28

Detta är "första" dagen med vår nya hemsida, en hemsida som i många stycken är med lättarbetad än vår tidigare. Tveka inte att komma med synpunkter för att förbättra vår kommunikation med Er besökare, våra viktigaste intressenter.

I dagarna öppnade vår satsning för att få besökande till bygden:

12 ställplatser för husbilar som har alla de faciliteter dessa våra besökare efterfrågar.

Detta kommer att med föra att den "fria och många gånger vilda" parkeringen inne i parkområdet kommer till största delen att försvinna. Kvar blir tre platser för handikappade samt möjlighet att köra in på området för att släppa av de som inte kan ta sej fram obehindrat till fots. Transporter till och från lokalerna kommer givetvis att vara möjliga. Den stora parkeringen på grusplanen mellan EllösParken och Glimmaråsen är kvarvarande alternativ för våra besökande. Vi hoppas på förståelse för denna åtgärd som förhoppningsvis kommer att ge oss ett ekonomiskt tillskott som föreningen så väl behöver.

7 juni är det en märkesdag för EllösParken -

The Mule Skinner Band kommer, dvs Streaplerslegandarerna till en efterlängtad återkomst till EllösParken med en konsert i två akter för sittande publik inne i A-salen kl 19oo - 21oo.

Därefter spelar Apollo dansmusik på dansbanan ute. Pris för konserten är 300kr och bara utedansen kostar 100kr.

Köp förköp då det finns begränsat med biljetter till inomhus.

Vidare går vår insamling av återstående belopp för att beställa bio-projektorn före midsommar. Detta är ett måste om vi ska komma igång med biovisningar under hösten 2019. Om Du, Familjen, Din förening eller Ditt företag kan bidra med en insats eller köpa en reklamplats/sponsring så tveka inte utan ta kontakt med oss för att lösa de praktiska delarna.

Vill någon bli fullvärdig medlem så är det öppna dörrar för detta också - Tveka inte ta kontakt så informerar vi.

Styrelsen ser med tillfredsställelse att efterfrågan för att hyra våra lokaler ökar och med skiftande program.

Detta är mitt första inlägg på detta nya forum och ännu så känns allt lite pirrigt. Men förhoppningsvis ska nervositeten släppa med antalet inlägg.

HareBraHälsar

Åke Knutsson

E-post: ake.j.knutsson@gmail.com

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.